Buitenlandse dividendbelasting terugvragen

Buitenlandse dividendbelasting terugvragen

Als u dividend ontvangt omdat u aandelen bezit van buitenlandse vennootschappen, is het mogelijk dat er te veel dividendbelasting wordt ingehouden. U kunt de te veel ingehouden buitenlandse dividendbelasting terugvragen bij de belastingdienst van dat land op grond van hun belastingverdrag met Nederland. Dit is een moeilijk en tijdrovend proces waarbij wij u graag tegen een laag tarief bij helpen.

Wij nemen u de hele procedure uit handen voor 7% van het terug te ontvangen bedrag excl. btw. Hiervoor geldt een minimumbedrag van € 70,- per dividendregel, per land en per bank. De bedragen zijn excl. portokosten en btw. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Andere buitenlandse bronheffingen terugvragen

Behalve uw buitenlandse dividendbelasting terugvragen, kunnen wij ook andere buitenlandse bronheffing terugvragen, zoals die op rente of royalty’s. De procedure van het terugvragen van buitenlandse dividendbelasting verschilt vaak niet veel van de procedure van het terugvragen van andere buitenlandse bronheffingen.

Uit welke landen vragen wij uw buitenlandse bronheffing terug?

Bijvoorbeeld uit de volgende landen kunnen wij uw buitenlandse dividendbelasting terugvragen, of andere buitenlandse bronheffing terugvragen:
– België – Canada – China – Denemarken – Duitsland – EstlandFrankrijk – Griekenland – Ierland – Israël – Italië – Kazachstan – Letland – Luxemburg – Nederland – Oekraïne – OostenrijkPortugal – Spanje – Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië en Noord-Ierland) – Verenigde Staten van Amerika – Wit-Rusland – IJsland – Zambia – Zuid-Afrika – ZwedenZwitserland

Buitenlandse dividendbelasting terugvragen

Buitenlandse dividendbelasting terugvragen: een kwestie van weten hoe buitenlandse belastingformulieren in te vullen

Kan ik ook zelf mijn buitenlandse dividendbelasting terugvragen?

U kunt natuurlijk ook uw eigen buitenlandse dividendbelasting terugvragen. U kunt dit doen door zelf de benodigde formulieren op te vragen bij de buitenlandse belastingdienst en deze op de juiste manier in te vullen. Voor een aantal landen vindt u hierboven een link naar de website van de betreffende belastingdienst. Wij adviseren echter om dit door één van onze specialisten te laten doen.

Kan ik ook zelf andere buitenlandse bronheffingen terugvragen?

U kunt ook uw eigen buitenlandse bronheffingen terugvragen als u steeds de juiste stappen zet. U heeft in veel gevallen de juiste formulieren nodig van de buitenlandse belastingdienst en u moet deze juist invullen. Zoals reeds vermeld, adviseren wij u om dit door één van onze specialisten te laten doen.

Hier kunt u contact met ons opnemen